Rekorder, der slår dig med ketcheren

Verdens hurtigste smash blev sat af den japanske badmintonspiller Masaki Fukuda i 2019. Han ramte bolden med en hastighed på 493 km/t, hvilket er over 140 meter i sekundet. Denne utrolige fart er næsten dobbelt så hurtig som en jetjager i lav højde. Fukudas eksplosive smash blev målt ved et træningsstævne i Tokyo, hvor han viste sine enorme fysiske evner. Denne rekord viser, hvor utrolig hurtige de bedste badmintonspillere kan være, når de rammer bolden med fuld kraft.

Længste uafbrudte kamp

Den længste uafbrudte kamp i badminton historie fandt sted i 2013 ved et stævne i Indien. Kampen varede i intet mindre end 153 minutter, hvilket svarer til over 2,5 timer. Spillerne, som var fra Indien og Indonesien, kæmpede bravt og viste et imponerende udholdenhedsniveau. Hvis du vil se flere interessante badmintonrekorder, kan du se vores badmintonrekorder.

Flest medaljer i en turnering

Rekorden for flest medaljer i en enkelt turnering tilhører den legendariske danske badmintonspiller Peter Gade. I løbet af sin imponerende karriere vandt han ikke mindre end 22 medaljer i verdensmesterskaberne, hvilket er et utroligt bedrift. Gade var ikke blot en fantastisk spiller, men også en sand ildsjæl for sporten. Han inspirerede mange unge danskere til at tage entusiastisk om badmintonudstyr til øvede og dyrke badminton på højt niveau. Gades præstationer vil stå som et monument i dansk idrætshistorie.

Største comeback i historien

I 2012 lykkedes det den unge amerikaner Jack Sock at vende et håbløst 0-6, 1-6 og 0-4 underlag til en sejr i 3 sæt over den erfarne spiller Lleyton Hewitt. Sock kæmpede sig tilbage i kampen og vandt til sidst 0-6, 6-1, 7-6(4). Denne utrolige comeback-sejr er blevet betragtet som et af de største i tennissportens historie.

Yngste spiller med mesterskab

Den yngste spiller, der har vundet et mesterskab, er den 13-årige Mads Petersen. I 2019 vandt han det danske juniormesterskab i tennis, en bedrift der er ganske bemærkelsesværdig for en spiller i så ung en alder. Mads begyndte at spille tennis som 6-årig og har siden da vist sig at være et sandt tennistalent. Hans hurtige fremskridt og imponerende præstationer på tennisbanen har gjort ham til en sand inspiration for unge tennisspillere i hele landet.

Ældste spiller med mesterskab

Den ældste spiller, der har vundet et mesterskab, er den 71-årige amerikaner Ken Rosewall. Han vandt Australian Open i 1972, da han var 37 år gammel. Rosewall var en af de mest succesfulde tennisspillere i 1950’erne og 1960’erne og vandt i alt 8 grand slam-titler i single. Han var også den ældste spiller, der har vundet en grand slam-titel, da han vandt Australian Open i 1972. Rosewall var kendt for sin elegante spillestil og præcise grundslag, som gjorde ham til en særdeles vanskelig modstander selv i sine seneste år som professionel tennisspiller.

Mest vindende nation gennem tiderne

Når det kommer til at dominere i tennis gennem tiderne, er USA den mest vindende nation. USA har vundet 32 Davis Cup-titler, hvilket er rekord. Derudover har amerikanske spillere vundet flest Grand Slam-titler, med 232 titler samlet set. Legendariske spillere som Pete Sampras, Andre Agassi og Serena Williams har alle bidraget til USA’s imponerende tennistradition.

Sejre mod uovervindelige modstandere

Nogle af de mest imponerende rekorder i sportens verden er opnået mod uovervindelige modstandere. Tennisspilleren Roger Federer har for eksempel vundet 20 grand slam-titler, til trods for at have mødt legendariske spillere som Rafael Nadal og Novak Djokovic gennem sin karriere. Fodboldspilleren Lionel Messi har scoret over 700 mål for Barcelona, selv om han har konkurreret mod nogle af de bedste hold i verden. Disse præstationer viser, at med hård træning, dedikation og et vinderinstinkt kan selv de mest uovervindelige modstandere besejres.

Utrolige præstationer på verdensplan

Verdensrekorden i den længste tenniskamp nogensinde blev sat i 2010, da amerikaneren John Isner og franskmanden Nicolas Mahut spillede i 11 timer og 5 minutter i Wimbledon-turneringen. Den episke kamp sluttede 70-68 i femte sæt. Rekorden for flest asser i en enkelt kamp blev sat i 2014, da australieren Sam Groth servede 39 asser i en kamp på ATP-touren. I 2012 satte serberen Novak Djokovic rekorden for flest Grand Slam-titler i herresingle med 20 titler, en rekord han deler med Roger Federer og Rafael Nadal.

Badminton – en sport fuld af rekorder

Badminton er en sport, der er fyldt med imponerende rekorder. Blandt de mest bemærkelsesværdige er den hurtigste smash, der blev slået med en hastighed på 493 km/t af den indonesiske spiller Tan Boon Heong i 2013. Derudover har den kinesiske spiller Lin Dan rekorden for flest individuelle VM-titler med 5 sejre. Også i damedoublerekorden skiller en kinesisk duo sig ud – Zhao Yunlei og Tian Qing har vundet 4 VM-guld sammen. Badminton er en sport, hvor de bedste spillere konstant sætter nye standarder for, hvad der er muligt at præstere.